Selectieweekend

Hallo! Welkom bij mijn eerste blog.

Gisteren ben ik naar het School at Sea selectie weekend geweest. Het was bij een scouting in Bloemendaal, de locatie was namelijk veranderd doordat er wel 23 kinderen kwamen. Een gezellige boel dus. Ik ging er samen met een meisje uit mijn buurt heen, zij heeft bij mij in het hockeyteam gezeten en het is dus super toevallig dat zij ook mee wil met School at Sea.
Toen we zaterdag aankwamen waren er veel kinderen, sommigen kende ik al van eerdere fondswerftrainingen dus dat was heel leuk. Een groepje jongens was al bezig met het avondeten, ze waren chili con carne aan het maken, ik vind dat heel lekker dus ik had er zin in.
Na het avondeten gingen we buiten een opdracht doen. We werden in groepjes verdeeld en de opdracht was om met drie balken en zeven lijnen een A te maken, daar moest dan iemand in staan en dan moest je er mee lopen. In het begin deden we het fout, maar uiteindelijk zijn we er, door samen goed na te denken, toch uitgekomen.
Toen moesten we tweetallen maken en elkaar interviewen, om daarna elkaar voor te stellen aan de rest van de groep terwijl we bij het kampvuur zaten. Ik deed het interview met Silke, dit vond ik erg leuk, zo leer je de ander goed kennen. Je moest vooral lekker sappige details zeggen dus er werd veel gelachen. We hebben nog lang met iedereen bij het kampvuur gezeten, maar het werd toch wel een beetje koud dus zijn we naar binnen gegaan. Sommigen zijn meteen gaan slapen, maar ik en een paar anderen hebben beneden nog lang gekletst. Ik vind het erg leuk dat je het meteen zo goed met mensen kan vinden die je pas net ontmoet hebt.
De volgende ochtend zijn we rond kwart voor acht opgestaan en hebben we onze matjes opgeruimd terwijl de keukenploeg al druk bezig was met het ontbijt. Daarna hebben we heel snel alle ontbijtspullen opgeruimd en afgewassen, het doel was namelijk om dit binnen een half uur te doen en dit is nog best uitdaging als je met 25 mensen hebt gegeten.
Na het ontbijt hebben we een spel gespeeld waarbij je geblinddoekt in een rijtje een route moest lopen, de voorste was de leider. Eerst gingen we de route een keer lopen terwijl iedereen een blinddoek op had behalve de leider, diegene moest dus goed met de rest communiceren zodat ze de goede kant op gingen. Daarna moesten we dezelfde route nog een keer lopen, maar nu had iedereen een blinddoek op. Dit ging helemaal mis bij ons, want ons richtingsgevoel was niet echt top. Na het hele terrein over te zijn gelopen hebben we uiteindelijk wel de eindbestemming gehaald.
Toen hebben we nog een spel met balletjes gedaan. We moesten in een cirkel staan en dan in een vaste volgorden balletjes snel achter elkaar overgooien. De balletjes mochten niet op de grond vallen. Je moest dus zorgen dat je niet gooide als je ander nog niet klaar was. Het ging daarna super hard sneeuwen dus toen zijn we naar binnen gegaan en hebben we thee gedronken. Na een tijdje lag er super veel sneeuw dus toen hebben we sneeuwbalgevecht gedaan, dit was echt heel leuk en iedereen was lekker doorweekt.
We gingen weer naar binnen en toen hebben de leiders een presentatie gegeven over de plaatsen die je bezoekt met School at Sea, dit was heel interessant en er zaten allemaal foto’s bij dus dat vond ik heel leuk.
Daarna was het al weer tijd voor de lunch, er was nog veel chili con carne over dus daarvan heeft de keukenploeg burrito’s gemaakt. Na het eten hebben we voor de vijfde keer dat weekend afgewassen, maar dit vond ik helemaal niet zo erg omdat je het met allemaal gezellige mensen kan doen.
Het weekend was al bijna weer afgelopen dus hebben we onze spullen ingepakt het hele scoutinghuis schoongemaakt. Toen werden de eerste mensen al weer opgehaald en hebben we afscheid genomen. Volgende week krijgen we te horen wie er zijn geselecteerd. Fingers crossed dus. smile

Het was een top weekend, bedankt School at Sea!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s