Van Tenerife naar de Kaapverden…

Hoi allemaal,

De eerste maand van School at Sea zit er al weer op en wat heb ik toch veel gedaan en gezien! We zijn net vertrokken vanuit Tenerife en we zijn opweg naar de Kaapverden.

Ik zit in de wacht van vijf tot negen. WhatsApp Image 2018-11-19 at 20.50.10Dat houd in dat ik om de twee dagen wacht moet lopen van 05:00 – 09:00 en van 17:00 – 21:00. Ik ben echt heel blij met deze wacht, want naar mijn mening zijn dit de beste tijden. Het zijn zeker ook de mooiste tijden, ik zie namelijk elke dag zonsopgang en zonsondergang. Op zee is dat echt magisch.

 

 

WhatsApp Image 2018-11-19 at 20.50.20Vandaag hebben we in mijn avondwacht wel twaalf zeilen gezet. Dit ging helemaal goed, natuurlijk wel met wat behulp van de kapitein. Het weer is hier helemaal top, ik loop lekker in mijn korte broek terwijl het eind november is.

 

 

WhatsApp Image 2018-11-22 at 22.26.40Op Tenerife hebben we de Teide beklommen. Dit is een vulkaan van meer dan 3000 meter hoog. De klim was heel vermoeiend en kostte veel uithoudingsvermogen, maar het uitzicht was het zeker waard. Je kon heel Tenerife zien. Op de top heb ik nog sneeuw gezien dus ik heb nog wel een soort van winter gehad.

Vandaag is het zondag dus we mochten lekker uitslapen en als ontbijt hebben we pannenkoeken gegeten. Wat een luxe hier. Toen ik op weg was naar de salon om aan school te beginnen riep iemand ineens: ‘walvis!’. Er zwommen twee walvissen naast de boot, echt heel vet. Ik heb deze reis ook al heel veel dolfijnen gezien, dat zijn echt de mooi momenten hier aan boord waar ik heel erg van geniet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s