Op weg naar Dominica!

Hey allemaal,

Op dit moment vaar ik midden op de Atlantische Oceaan op weg naar Dominica. Het is december, maar hier loopt iedereen lekkerWhatsApp Image 2018-11-24 at 15.27.21 in zijn korte broek.

We zitten al een week op zee en het boordleven is helemaal geweldig. Op wachtdagen zit ik lekker de hele dag buiten in de zon en houd ik me bezig met onderhoud van het schip, sturen en de zeilen.

Op schooldagen rol ik uit mijn bed en loop dan vijf meter om met een magisch uitzicht aan mijn schoolwerk te beginnen. Soms heb je natuurlijk ook keukendienst en dan ben je de hele dag bezig om lekkere maar makkelijke gerechten te maken voor vijftig man met een keukenteam van drie. Kortom geweldig.

WhatsApp Image 2018-12-06 at 06.56.25

Op 5 december was het Sinterklaas en het was echt helemaal geweldig. We mochten gisteren onze schoen zetten en er zat een chocolade letter in, en een zakje met zout (blijkbaar krijg je dat als je stout bent haha). ’s Middags gingen we cadeau’s en gedichten uitdelen en het was echt superleuk. Samen met je wachtgroepje moest je voor een ander wachtgroepje een gedicht maken en cadeau’s kopen (hadden we al gedaan in Tenerife). We zaten allemaal sinterklaasliedjes te zingen op het middendek, toen Samterklaas en Piet Pascal ineens uit de mast kwamen geklommen. Sam’s nep baard zat helemaal verkeerd en zijn hele jurk waaide weg. Zijn staf en grote boek vielen ook nog bijna overboord. Pascal was helemaal zwart met rode lippenstift en had een heel pietenpak aan met alles erop en eraan.

We zitten hier aan boord nu volop in de kerstsfeer. Ik zit dit blogje te schrijven in de salon waar ik gisteren samen met een andere sasser de kerstboom op heb gezet. De muren hangen vol met kerstlampjes en kerstmuziek staat aan, super gezellig. Helaas moeten we nog wel even wachten tot het echt kerst is, maar de tijd vliegt voorbij. We zijn nu ongeveer op de helft van de grote oversteek dus totdat Dominica in zicht is ga ik nog even lekker door met genieten van de zon, de zee en het leven hier. 🙂

Lees ook mijn blogje over Zon, zee, luizen en kaal gaan op de website van School at Sea.

WhatsApp Image 2018-12-03 at 07.11.45
(Hutwissel)

WhatsApp Image 2018-12-01 at 08.25.05
(Bijna vrije tijd op de Kaapverden)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s