Terug in Europa, de Azoren

Hallo allemaal,

Het is een feit, wij zijn nu terug in Europa op onze laatste bestemming, De Azoren. Om precies te zijn op het eiland Faial. We hebben net de oversteek volbracht en we hebben er veertien dagen over gedaan. De eerste week was het heel mooi weer en konden we gewoon in korte broeken lopen. Helaas sloeg toen het weer om en werden de thermoshirts en zeilpakken weer aangetrokken. 300 zeemijl voordat we aan zouden komen hadden we een scheepsovername. Wij, de leerlingen, namen alle taken op het schip over en hadden alle verantwoordelijkheid. Het was onze taak om uiteindelijk veilig de haven van Horta binnen te varen. Ik was bootsman. Dat houd in dat ik de leiding heb over het heisen en strijken van de zeilen. Ik stuur de matrozen aan en zorg dat alles aan dek soepel gebeurd en dat de wacht goed verloopt. Het ging echt heel erg goed en ik ben trots op mezelf dat ik de stap heb gezet om te solliciteren voor bootsman, want ik dacht dat ik het niet zou kunnen. Gelukkig is alles goed gegaan en zijn we veilig aangekomen. 

WhatsApp Image 2019-04-01 at 12.35.40
Onderweg zijn we nog wat dolfijnen en walvissen tegengekomen, een typische Atlantische oversteek dus. Morgen hebben we de solobivak. 24 uur in een bos zitten en reflecteren op jezelf, je tijd met SaS en je toekomst. Ik ben benieuwd hoe dat gaat zijn.

WhatsApp Image 2019-03-28 at 21.33.31

Twee april verlaten we onze laatste bestemming en keren we terug naar huis. 1800 zeemijl en dan zijn we weer terug bij jullie. Ik heb gemixte gevoelens over thuiskomst. Ik weet niet helemaal wat ik ervan vind, misschien kan ik dat morgen uitzoeken tijdens de solobivak. 

See you soon,
Willemijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s